Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Entrades

DIJOUS 10 DE NOVEMBRE

Queralt Lahoz

Cafè del Teatre de l’Escorxador
22h
10€ anticipada / 12€ taquilla

Queralt Lahoz és sens dubte, una de les propostes musicals que més ha impactat el darrer any a tota la península.

Flamenco, música urbana i missatge reivindicatiu és el que es desprèn del seu àlbum editat el 2021 amb el nom de “Pureza”.

El disc, va recollir un ampli de llistat de boníssimes crítiques, la revista Mondo Sonoro va dedicar-li una portada i ha constat en diferents webs i publicacions com un dels discs de l’any.

El directe es caracteritza per ser potent i emotiu, amb una gira que l’ha portat a presentar el disc en més de 70 actuacions a tota la península, on conta també amb dates internacionals a Europa i als EUA.

Aquesta serà la primera visita de l’artista a Lleida ciutat i terres de ponent.

PR QUERALT WEB

Comprar entrades Queralt Lahoz

 

DIVENDRES 11 DE NOVEMBRE

Skatalà + The Uppertones + Rebelmadiaq Sound System

Cotton Club
22h
15€ anticipada / 18€ taquilla

Skatalà: 

Grup històric i pioners de la música jamaicana a Catalunya. Arriben a Lleida per celebrar el seu 35è aniversari.

La banda havia decidit tornar als escenaris el 2020, però la pandèmia els va obligar a canviar de plans. Ara, per fi, estan llestos per oferir una sèrie de concerts on tocaran tots els seus clàssics. De moment ja han exhaurit totes les entrades als concerts de Girona i Barcelona. Aquesta serà l’única oportunitat per veure’ls a Ponent.

El periodista i crític musical Jordi Bianciotto escrivia a la seva crònica a El Periódico: “Hi ha un afecte profund per Skatalà, la tropa d’enamorats de la música jamaicana que va viure sempre sota el radar, en l’underground de l’undergroud, i la llegenda dels quals sembla transmetre’s de pares a fills”.

El concert serà l’ocasió per reviure en directe les cançons de la banda que anys enrere van enregistrar als LP’s “Fent D’Aquí” o “Borinot Borinot”.

The Uppertones:

La banda italiana és un vell amic del públic lleidatà, ja vam comptar amb el seu potent i sorprenent directe a la cinquena edició del festival. Ara, 7 anys després pujaran de nou a l’escenari del Cotton Club.

The Uppertones és un potent trio de trombó, veu, piano i bateria liderat per Mr.T-Bone i dedicat al so dels anys 50, on hi predominen estils com el Swing, Boogie i el Calypso.

Elegància, estil i Groove són el seu fort, i més d’un centenar de concerts avalen l’espectacle que es veurà a Lleida.

Rebelmadiaq Sound System: Són un col·lectiu amb origen a Granada establert des dels seus inicis a Barcelona. Un Sound System clàssic i de construcció artesanal, que serà el colofó final a la nit del divendres, on els seus selectors portaran la millor selecció de sons jamaicans i altres receptes per fer ballar al públic assistent. El col·lectiu es caracteritza per oferir un directe on en funció de cada concert, diferents cantants canten sobre les instrumentals seleccionades. En aquesta ocasió comptarem amb Pupa Congo i Paula Bu, referents de l’escena i habituals dels esdeveniments d’arreu. Els acompanyaran 2 artistes de la nostra ciutat: Sangue B i OBZ, els dos d’origen senegalès.

11PONENTROOTS WEB(1)

Comprar entrades Skatalà + The Uppertones + Rebelmadiaq Sound System

 

DISSABTE 12 DE NOVEMBRE

Musical Sisters + Expo Casual Harvey

Cafè Beat and soul
12h
Gratuït

Musical Sisters és un col·lectiu femení, amb una notable trajectòria als circuits de punxades del país, les seves sessions es caracteritzen per ser àmplies a nivell estilístic, on la música jamaicana i el soul predomina, però no fan cap lleig a d’altres estils si creuen que el públic és el que necessita per fer que el ball no s’afluixi.

El Beat Cafè & Soul, serà també l’espai on inaugurarem l’exposició de l’il·lustrador i tatuador navarrès establert a Barcelona Casual Harvey, amb un recull de peces de la seva obra on la música, la cervesa i el futbol Old School tenen el protagonisme.

sisters WEB

 

Dani Nel·lo Organ Trio

Teatre l’Ateneu de Tàrrega
20.30h
12€ anticipada 15€ taquilla

Dani Nel·lo Organ Trio: Des de finals dels anys 50, saxofonistes de rhythm & blues i de jazz es van associar amb organistes per cuinar un nou so. El que aconseguiren plegats va ser una sonoritat molt potent amb pocs elements. Ràpidament, aquestes formacions van proliferar i van omplir clubs i sales de ball.

Inspirant-se en elles, el barceloní Dani Nel·lo ha estat treballant en un nou projecte amb noves composicions i una nova formació amb Gerard Nieto a l’orgue, Martín Burguez a la guitarra i Ramón Ángel Rey a la bateria. Amb el nom Dani Nel·lo + Organ Trio, debutaran discogràficament aquesta tardor amb Grand Prix. Una ocasió imperdible per gaudir d’un gran de l’escena catalana a la capital de l’Urgell.

PR DANI NELO WEB(1)

Comprar entrades Dani Nel·lo

 

DIUMENGE 13 DE NOVEMBRE

Yacine Belahacene

Espai Orfeó de Lleida
19.30h
10€ anticipada / 12€ taquilla

Yacine Belahcene continua el seu camí a través de la música viatjant entre les seves dues cultures, l’Algeriana i la Catalana, un camí que porta recorrent de fa temps amb altres projectes que ha liderat o en els que ha participat com Cheb Balowski, Nour, Transadelica, ó Cafè d’Alger.

Yacine Belahcene presentarà a l’Espai Orfeó el seu darrer disc “Idurar”.

L’artista reivindica la mescla en la seva naturalitat, sense impostures artificials i sense complexes en cantar en català, en amazic o en àrab algerià i que sonorament s’expandeixen més enllà del folk i la música tradicional autòctona, incorporant potentíssims elements d’electrònica que l’acosten a la música urbana.

YACINE web

Comprar entrades Yacine Belahacene

 

 

 

Si les normatives preventives per fer front a la pandèmia afectessin l’esdeveniment amb alguna modificació o restricció que actualment no existeix, l’organització es reserva el dret de modificar, si és necessari, espais, horaris o dies dels actes i concerts d’aquesta edició.

ARRELS, LLUITA, CULTURA