Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Divendres 17 Novembre

23:00h COTTON CLUB Ctra Viehla km 0,7 – Lleida

6 PONENT ROOTS WEB copia

6è Ponent Roots Festival! Festival independent de músiques Negres de Lleida.
La nit de divendres estarà formada per:

The Gramophone Allstars Big Band
Després de l’aclamat “Jazzmaica”, que els va permetre fer 60 concerts arreu del país i fins i tot es va publicar al Japó, The Gramophone Allstars Big Band torna a Lleida per presentar en exclusiva el nou disc, aquesta vegada obrint el ventall rítmic amb la mirada posada també sobre altres sonoritats caribenyes. “Maraca Soul” afegeix nous colors com el boogaloo o el calypso a la fórmula magistral de la banda: transformar perles de la música negra a través del contratemps jamaicà i d’uns voluptuosos arranjaments per a big band.

Iseo & Dodosound
Són el grup del moment, el seu primer LP Cat Platoon (2015) va experimentar un equilibri d’elements digitals i analògics en el món del dub. Ben rebut per la crítica i el públic, els quals els va impulsar pels principals festivals d’Europa.
Dos anys més tard, el seu sofisticat minimalisme musical i la seva veu distintiva acompanyada d’uns potents vents, han trobat en el seu nou disc, Roots in The Air (2017), una nova plataforma per desenvolupar idees i missatges madurs sense deixar la seva naturalitat i la seva proximitat. I els tindrem per primer cop a Lleida amb un directe que no deixarà indiferent a ningú.

Nación Funk Allstars Block Party
El col·lectiu barceloní de música negra Nación Funk, que engloba músics de Fundación Tony Manero, Los Fulanos, Chocadelia Internacional i Achilifunk Sound System, recupera l’esperit de les Block Parties que van sorgir en els barris de Nova York a finals dels anys 70 . Festes comunitàries en les quals la naixent cultura hip hop utilitzava espais en desús per celebrar trobades en què la música, a través dels discjòqueis i els mc’s, el ball, amb els b-boys i les b-girls fent break, i el graffiti coexistien en harmonia. Festes interdisciplinaris, populars i auto-gestionades que han passat a la història com un moment clau de la cultura urbana de finals del segle XX.
Música i ball. Funk i hip hop. Un mateix esperit, un sol objectiu: generar comunitat al voltant de la música i la cultura juvenil popular. Això pretenen les Nació Funk Block Parties.

The Rigodonians
El 2011 comença una nova aventura amb el vinil com a protagonista. Un projecte titulat “The Rigodonians” que porta com a senyal d’identitat la llegenda “… la volta al món en 80 discos”. Un selector, un presentador i dues col·leccions de discos diverses que naveguen en l’ahir i l’avui de la música amb qualitat amagada en les més inversemblants calaixeres de botigues, mercats i cabines de dj abandonades. Des del Funk fins a la Bossa, passant per Calypso, Rythm & Blues, Cumbia, Soul o Salsa. Un projecte espectacular dins i fora de la pista de ball.
És el millor que van poder fer Tico i Rigodón, robar al senyor Fog i donar la volta al món recopilant discos.

Apostem per 4 grups els quals formen un gran cartell ple de qualitat i diversitat d’estils.

Entrades: 15€ anticipada 17€ taquilla.
Anticipades a: Lleida: Cafè del Teatre, Grans Records, Beat Cafè, Bar Bambola.
Borges Blanques: Slàvia.
Tàrrega: 3Catorze.
Barcelona: Daily Records